Adobe PDF (100.42 MB)
EPUB (41.82 MB)
Download
Brochure
Download
Title Details:
Υδρολογία με χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και δεδομένων τηλεπισκόπησης
Authors: Nikolakopoulos, Konstantinos
Katsanou, Konstantina
Lamprakis, Nikolaos
Reviewer: Pappas, Vasilis
Subject: NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > AGRICULTURAL SCIENCES > NATURAL RESOURCES, EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCES > HYDROLOGY
NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > EARTH SCIENCES > GENERAL GEOLOGY > REMOTE SENSING GEOLOGY
ENGINEERING AND TECHNOLOGY > TECHNOLOGICAL SCIENCES AND ENGINEERING > RURAL AND SURVEYING ENGINEERING > GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEMS (GIS)
Keywords:
Hydrology
GIS
Remote Sensing
Hydrogeology
Description:
Abstract:
Το βιβλίο αποτελείται από δεκαέξι κεφάλαια. Στόχος του είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με την απαραίτητη γνώση των αρχών της υδρολογίας, αλλά και των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων στους τομείς των ΓΣΠ και της Τηλεπισκόπησης προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις των σύγχρονων περιβαλλοντικών θεμάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού και την προστασία του. Στα πρώτα κεφάλαια αναλύει και ερμηνεύει τις παραμέτρους του Υδρολογικού κύκλου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα μεγάλα θέματα:
α) στη Δυναμική Εξατμισοδιαπνοή:
β) στα υδρογραφήματα και στις μεθόδους υπολογισμού της απορροής:
Στη συνέχεια παρουσιάζονται σε όλες οι βασικές γνώσεις που χρειάζεται ένας επιστήμονας γύρω από τα αντικείμενα των ΓΣΠ και της Τηλεπισκόπησης και των εφαρμογών τους στην Υδρολογία.
Παρουσιάζονται σε ξεχωριστά κεφάλαια οι βασικές έννοιες των ΓΣΠ, των Συστημάτων Συντεταγμένων, των Προβολικών συστημάτων (παρουσιάζονται λεπτομερώς αυτά τα προβολικά που χρησιμοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο) και οι βασικές αρχές προ-επεξεργασίας δεδομένων τηλεπισκόπησης.
Σε ξεχωριστό κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στα Ψηφιακά Μοντέλα Αναγλύφου και στο πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Υδρολογία για τον αυτόματο υπολογισμό υδρολογικών λεκανών και την αυτόματη εξαγωγή υδρογραφικού δικτύου.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες της χωρικής παρεμβολής και πως αυτές μπορεί να εφαρμοστούν στην υδρολογία.
Τέλος παρουσιάζεται η πλέον σύγχρονη διαδικασία της χρήσης θερμικών δεδομένων τηλεπισκόπησης για τον υπολογισμό της εξατμισοδιαπνοής με πολλά παραδείγματα από τον Ελλαδικό χώρο.
Graphic Editors: Papakosmas, Ioannis
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-106-9
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/2520
Bibliographic Reference: Nikolakopoulos, K., Katsanou, K., & Lamprakis, N. (2015). Υδρολογία με χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και δεδομένων τηλεπισκόπησης [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/2520
Language: Greek
Consists of: 1. Τηλεπισκόπηση και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
2. Συστήματα συντεταγμένων
3. Χαρτογραφικές προβολές - Προβολικά συστήματα συντεταγμένων
4. Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας
5. Ψηφιακά μοντέλα αναγλύφου
6. Ψηφιακά μοντέλα αναγλύφου και Υδρολογία
7. Χωρική Παρεμβολή
8. Θερμικά δεδομένα Τηλεπισκόπησης και εφαρμογές στην Υδρολογία
9. Βασικές Υδρολογικές έννοιες
10. Στατιστικές έννοιες στην Υδρολογία
11. Κλιματικές παράμετροι
Number of pages 250
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions