Adobe PDF (29.53 MB)
EPUB (60.46 MB)
Download
Brochure
Download
Title Details:
Θέματα εντατικής θεραπείας
Authors: Zakynthinos, Spyridon
Vrettou, Charikleia
Reviewer: Mentzelopoulos, Spyros
Subject: MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > HEALTH SCIENCES > MEDICINE > CLINICAL MEDICINE > THERAPEUTICS > CRITICAL CARE MEDICINE
Keywords:
Intensive Care
Respiratory Failure
Mechanical Ventilation
Sepsis
Trauma
Multiorgan Failure
Description:
Abstract:
Στο προτεινόμενο βιβλίο "Θέματα Εντατικής Θεραπείας" θα παρουσιάζονται με πρακτικό κατά το δυνατόν τρόπο τα βασικότερα κλινικά θέματα που συναντάμε στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και κατά την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος στα επείγοντα και που αφορούν στην κλινική εκτίμηση, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς. Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτελέσει μια συνοπτική γέφυρα ανάμεσα στα εκτενή συγγράμματα που υπάρχουν σ' αυτό το γνωστικό πεδίο και στις ανάγκες της κλινικής πράξης του φοιτητή και του νέου γιατρού.
Στα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου θα περιλαμβάνονται η εκτίμηση του βαρέως πάσχοντα, η συνεχής παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών και των αερίων αίματος και η μηχανική υποβοήθηση της αναπνευστικής και νεφρικής λειτουργίας. Σε επόμενα κεφάλαια θα παρουσιάσουμε ειδικότερα θέματα που θα περιλαμβάνουν, τις ηλεκτρολυτικές διαταραχές, την αναπνευστική ανεπάρκεια, τη σήψη, το σύνδρομο ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων, την αντιμετώπιση του πολυτραυματία και ειδικές καταστάσεις στη ΜΕΘ. Ένα κεφάλαιο θα είναι αφιερωμένο στους αλγορίθμους υποστήρηξης της ζωής και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Στην παρουσίαση κάθε θέματος σημαντικό ρόλο θα παίζουν τα κλινικά παραδείγματα και οι ερωτήσεις.
Το βιβλίο θα προυποθέτει γνώσεις φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας και παθολογίας και θα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές στα πλαίσια της κλινικής άσκησης στη ΜΕΘ.
Linguistic Editors: Trampoulis, Τheofilos
Technical Editors: Tsionis, Elias
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-252-3
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/2946
Bibliographic Reference: Zakynthinos, S., & Vrettou, C. (2015). Θέματα εντατικής θεραπείας [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/2946
Language: Greek
Consists of: 1. Αέρια αίματος και Οξεοβασική ισορροπία
2. Μηχανικός αερισμός
3. Σήψη, λοιμώξεις και αντιβιοτικά στη ΜΕΘ
4. Εισαγωγικά για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
5. Συνεχής παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών και καταπληξία
6. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια και διαταραχές των ηλεκτρολυτών
7. Οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ARDS
8. Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολυτραυματίας
9. Ειδικά Θέματα στην Εντατική
10. Αλγόριθμοι Υποστήριξης της Ζωής
Number of pages 300
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions