Adobe PDF (1.12 MB)
Title Details:
Γραμμική και λογιστική παλινδρόμηση
Authors: Manolesou, Alexandra
Reviewer: Kitsos, Christos
Subject: LAW AND SOCIAL SCIENCES > ECONOMIC SCIENCES > MATHEMATICAL AND QUANTITATIVE METHODS
HUMANITIES AND ARTS > EDUCATION AND EDUCATION SCIENCES > TEACHING AND LEARNING (PROCESSES AND METHODOLOGY) > KNOWLEDGE
Keywords:
Data Analysis
Research Methods
Description:
Abstract:
Σκοπός του κεφαλαίου είναι η κατανόηση των εννοιών της γραμμικής συσχέτισης και παλινδρόμησης και η εξοικείωση του αναγνώστη με τη χρήση του στατιστικού πακέτου για τον υπολογισμό και την επεξεργασία τους. Στην ύλη περιλαμβάνονται η θεωρητική τεκμηρίωση και οι υπολογισμοί με το πρόγραμμα των: συντελεστή γραμμικής συσχέτισης, υπολογισμών συντελεστών της ευθείας, οι υποθέσεις καλής προσαρμογής της απλής γραμμικής παλινδρόμησης, ερμηνεία συντελεστών της εξίσωσης παλινδρόμησης, έλεγχος υποθέσεων για τους συντελεστές της ευθείας β0 και β1.
Εξέταση υποθέσεων παλινδρόμησης μέσω του ελέγχου των σφαλμάτων: Σταθερής διασποράς και ανεξαρτησίας Normal Probability-Plot Έλεγχος Durbin-Watson. Συντελεστής Προσδιορισμού , πίνακας ANOVA Γραμμικοί Μετασχηματισμοί Απλή γραμμική παλινδρόμηση στο SPSS. Ακόμα εξετάζονται όλα τα παραπάνω για την πολλαπλή παλινδρόμηση.
Technical Editors: Liomas, Ioannis
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/5082
Bibliographic Reference: Manolesou, A. (2015). Γραμμική και λογιστική παλινδρόμηση [Chapter]. In Chalikias, M., Lalou, P., & Manolesou, A. 2015. Μεθοδολογία έρευνας και εισαγωγή στη Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων με το IBM SPSS STATISTICS [Laboratory Guide]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/5082
Language: Greek
Is Part of: Μεθοδολογία έρευνας και εισαγωγή στη Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων με το IBM SPSS STATISTICS
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions