Adobe PDF (592.41 kB)
Title Details:
Art, Philosophy, Literature and Terrorism
Authors: Aretoulakis, Emmanouil
Reviewer: Schultz, William
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > ARTS > ART THEORY > AESTHETICS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PHILOLOGY > LITERATURE
HUMANITIES AND ARTS > PHILOSOPHY
Keywords:
Terrorism
Aesthetics
Aesthetic Experience
September 11
Art
Postmodernism
Justice
Image
Beigbeder
Description:
Abstract:
Στο κεφάλαιο αυτό θα ερευνήσω το λογοτεχνικό λόγο, την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και θέματα αισθητικής όπως διαμορφώνονται στο αιώνα που διανύουμε και πάντα σε σχέση με την μετεξέλιξη της τρομοκρατίας. Επίσης, θα αναλυθεί η σχέση της τρομοκρατίας του εικοστού-πρώτου αιώνα ως κάποιου είδους τέχνης, π.χ ως θεατρικό γεγονός.

Θα υπάρξει σαφής αναφορά στο πως ο πολιτικός λόγος που αρθρώνεται για την τρομοκρατία τον αιώνα που διανύουμε είναι βαθιά λογοτεχνικός ή και μυθιστορηματικός, και θα αναλυθεί το πως η λογοτεχνικότητα δεν διέπει μονο τη λογοτεχνία αλλά και άλλα γλωσσικά σύμπαντα, κάτι που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στην υπόθεση της τρομοκρατίας. θα συζητηθεί η σχέση επαναστατικής τέχνης και τρομοκρατικής βίας αλλά και το πως μπορούν να αλληλεπιδρούν τα δυο αυτά μέρη. Επιπλέον, μπορεί η λογοτεχνία να είναι τρομοκρατική, και ποια είναι η ηθική αξία της λογοτεχνίας; Ακόμα, πως συμβάλει η λογοτεχνία στη διατήρηση της μνήμης ακραία βίαιων γεγονότων ; Πως συμβάλει στην διαμόρφωση ηθικής στάσης απέναντι στα θύματα της τρομοκρατίας? Ποιος ο ρόλος του μετα-αποικιοκρατικού μυθιστορήματος; Θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα λογοτεχνικά, και άλλες πηγές, από τον αιώνα που διανύουμε.
Linguistic Editors: Tsiadimou, Anastasia
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/5125
Bibliographic Reference: Aretoulakis, E. (2015). Art, Philosophy, Literature and Terrorism [Chapter]. In Aretoulakis, E. 2015. Terrorism and Literariness [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/5125
Language: Greek
Is Part of: Terrorism and Literariness
Number of pages 30
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions