Adobe PDF (707.42 kB)
Title Details:
Οι δικτυακές ομάδες τα κοινωνικά κινήματα και ο ρόλος τους στην Τέχνη
Authors: Santorinaios, Matthaios
Zoi, Stavroula
Dimitriadi, Nefeli
Diamantopoulos, Taxiarchis
Bardakos, Giannis
Reviewer: Makris, Dimitrios
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
Keywords:
Social Media
Net Activism
Net Art
Email Lists
Chat
Forum
Open Source Groups
Description:
Abstract:
Eξετάζεται εδώ μια πλευρά του Διαδικτύου, η οποία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Τέχνη. Είναι οι διαδικτυακοί τόποι οι οποίοι δημιουργούνται από ομάδες ή κινήματα τα οποία προκαλούν δράσεις και οικολογικά, ανθρωπιστικά, καλλιτεχνικά, ή πολιτικά γεγονότα αντίστασης. Είναι ο χώρος στον οποίο αναπτύχθηκε το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό και στον οποίο εμφανίστηκαν οι πρώτες λίστες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (mailing lists) που όρισαν θεωρητικά τον χώρο αυτόν και τα, μεγάλης κλίμακας, ομαδικά πρότζεκτ. Γίνεται μια ιστορική αναδρομή όπου αναφαίνονται τα πρώτα στάδια του Διαδικτύου, ως χώρος αντίστασης και πειραματικής δημιουργίας, πριν γίνει αγαθό καθημερινής χρήσης και εργαλείο κάθε οργανισμού και, γενικά, της καταναλωτικής κοινωνίας.
Linguistic Editors: Pantazi, Zoi
Graphic Editors: Meli, Anna
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6080
Bibliographic Reference: Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. (2015). Οι δικτυακές ομάδες τα κοινωνικά κινήματα και ο ρόλος τους στην Τέχνη [Chapter]. In Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. 2015. Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη. [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6080
Language: Greek
Is Part of: Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη.
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions