Adobe PDF (1.26 MB)
Title Details:
Οι διαδικτυακοί πολυχρηστικοί κόσμοι
Authors: Santorinaios, Matthaios
Zoi, Stavroula
Dimitriadi, Nefeli
Diamantopoulos, Taxiarchis
Bardakos, Giannis
Reviewer: Makris, Dimitrios
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
Keywords:
Multiuser Internet Worlds
Peristent Worlds
Virtual Worlds
Games Engines
Virtual Communities
MMORPGS
Second Life
Description:
Abstract:
Παρουσιάζεται η περίπτωση των εικονικών διαδικτυακών πολυχρηστικών κόσμων, δηλαδή τα εικονικά περιβάλλοντα στο Διαδίκτυο μέσα στα οποία η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων γίνεται σε πραγματικό χρόνο και όπου οι αλλαγές, τις οποίες προκαλεί ο κάθε συμμετέχων, τείνουν να είναι μόνιμες και γίνονται αντιληπτές από τους υπόλοιπους χρήστες δια μέσω μιας πολυχρηστικής πλατφόρμας. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στους εικονικούς πολυχρηστικούς κόσμους στο Διαδίκτυο και στα ειδικά χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η καλλιτεχνική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα σ’ αυτούς, αλλά και η δυνατότητα να αποτελέσουν αυτόνομους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα κατασκευής τους εκ μέρους των καλλιτεχνών ή αυτόνομων ομάδων.
Linguistic Editors: Pantazi, Zoi
Graphic Editors: Meli, Anna
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6081
Bibliographic Reference: Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. (2015). Οι διαδικτυακοί πολυχρηστικοί κόσμοι [Chapter]. In Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. 2015. Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη. [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6081
Language: Greek
Is Part of: Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη.
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions