Adobe PDF (2.92 MB)
Title Details:
Τα ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης που αφορούν στον συνδυασμό ή στη διαχείριση της εικόνας και του ήχου
Authors: Santorinaios, Matthaios
Zoi, Stavroula
Dimitriadi, Nefeli
Diamantopoulos, Taxiarchis
Bardakos, Giannis
Reviewer: Makris, Dimitrios
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
Keywords:
Tools For Image And Sound Management
Sound-image-text
Computer Games And Sound
Description:
Abstract:
Εξετάζεται παρακάτω μια από τις βασικές διαφορές η οποία αφορά τη σχέση ανάμεσα στην εικόνα και τον ήχο, αναφορικά με τη χρήση τους στα οπτικοακουστικά και στα διαδραστικά έργα. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας των οπτικοακουστικών έργων έχει αναζητηθεί ο συνδυασμός και οι σχέσεις συγγένειας του ήχου και της εικόνας. Το βασικό χαρακτηριστικό των ψηφιακών διαδραστικών έργων δεν είναι τόσο ο συγχρονισμός ή η αντιστοιχία της εικόνας και του ήχου, όσο η διαχείρισή τους για την ανάπτυξη ενός διάλογου απέναντι στον επισκέπτη – χρήστη. Αυτός ο διαχωρισμός δημιουργεί δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις και αντίστοιχα πρακτικές διαδικασίες και αισθητικά θέματα. Σε αυτό το κεφάλαιο, αναλύεται ιστορικά και αισθητικά ο συνδυασμός της εικόνας και του ήχου (κινηματόγραφος, θέατρο, παιχνίδια, βίντεο εγκαταστάσεις κ.ά.), καθώς και η έννοια και πρακτική της διαχείρισης της εικόνας και του ήχου. Παρουσιάζονται, τέλος, τα ανάλογα συνδυαστικά εργαλεία.
Linguistic Editors: Pantazi, Zoi
Graphic Editors: Meli, Anna
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6086
Bibliographic Reference: Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. (2015). Τα ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης που αφορούν στον συνδυασμό ή στη διαχείριση της εικόνας και του ήχου [Chapter]. In Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. 2015. Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη. [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6086
Language: Greek
Is Part of: Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη.
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions