Adobe PDF (5.25 MB)
EPUB (8.36 MB)
Download
Brochure
Download
Title Details:
Εναλλακτικοί οικονομικοί και πολιτικοί χώροι
Other Titles: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Authors: Kavoulakos, Karolos-Iosif
Gritzas, Georgios
Reviewer: Stavrakakis, Ioannis
Subject: LAW AND SOCIAL SCIENCES > SOCIOLOGY
NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > EARTH SCIENCES
LAW AND SOCIAL SCIENCES > POLITICAL SCIENCES
LAW AND SOCIAL SCIENCES > SOCIOLOGY > POLITICAL SOCIOLOGY/INTERACTIONS
Keywords:
Alternative Spaces
Social Movements
Spacial Development
Diverse Economies
Crack
Civil Society
Collective Action
Alterity Of Economic And Political Spaces
Description:
Abstract:
Το προτεινόμενο βιβλίο έχει καθαρά διεπιστημονικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων πολιτικών επιστημών, κοινωνιολογίας, γεωγραφίας, ανθρωπολογίας και χωρικής ανάπτυξης που επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση σχετικά με τους εναλλακτικούς οικονομικούς και πολιτικούς χώρους.
Το βιβλίο στοχεύει να εισάγει τον αναγνώστη σε μια σύγχρονη και καινοτόμο επιστημονική συζήτηση, που γνωρίζει μεγάλη άνθιση κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Για να το επιτύχει αυτό κινείται σε διαφορετικά επίπεδα. Αρχικά, φιλοδοξεί να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τις σημαντικότερες μορφές εναλλακτικών οικονομικών και πολιτικών χώρων, όπως οι συνεταιρισμοί, τα εναλλακτικά ανταλλακτικά δίκτυα και τα εναλλακτικά δίκτυα τροφής. Στη συνέχεια εξετάζονται συνοπτικά οι κλασσικές προσεγγίσεις επικεντρώνοντας στα σημεία εκείνα που επανεμφανίζονται στη σύγχρονη θεωρητική συζήτηση. Ένας από τους βασικούς στόχους του βιβλίου είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη σχετικά με τα επιστηµολογικά, µεθοδολογικά, θεωρητικά και εννοιολογικά στοιχεία που συνεισφέρουν οι σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις των εναλλακτικών χώρων, όπως αυτές των ποικίλων οικονομιών, της ετερότητας των οικονομικών και πολιτικών χώρων και των ρωγμών. Ξεχωριστά εξετάζονται τα θέματα του ρόλου του κράτους στην ανάδυση μορφών εναλλακτικής οικονομίας, η σύνδεση των εναλλακτικών οικονομικών και πολιτικών χώρων με τα κοινωνικά κινήματα και ο ρόλος των εναλλακτικών οικονομιών στη χωρική ανάπτυξη. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την ανάδειξη των ακόμα «ανεξερεύνητων» θεμάτων και διαστάσεων των εναλλακτικών οικονομικών και πολιτικών χώρων.
Το βιβλίο περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο υλικό για την κατανόηση των διαφορετικών μορφών εναλλακτικών χώρων, των διαφορετικών θεωρητικών προσεγγίσεων και τη συσχέτιση των εναλλακτικών οικονομικών και πολιτικών χώρων με το εκάστοτε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς και εργαλεία για το σχεδιασμό τους.
Linguistic Editors: Pantos, Panagiotis
Technical Editors: Papavasileiou, Spyridon
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-254-7
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6131
Bibliographic Reference: Kavoulakos, K., & Gritzas, G. (2015). Εναλλακτικοί οικονομικοί και πολιτικοί χώροι [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6131
Language: Greek
Consists of: 1. Εναλλακτικοί Οικονομικοί και Πολιτικοί Χώροι:Εισαγωγή
2. Μορφές εναλλακτικών χώρων
3. Κλασικές και σύγχρονες προσεγγίσεις: Proudhon, Polanyi, Holloway
4. Ποικίλες οικονομίες
5. Η προσέγγιση της ετερότητας
6. Κοινωνικά Κινήματα, Κράτος και Εναλλακτικοί Χώροι
7. Εναλλακτικές προσεγγίσεις της χωρικής ανάπτυξης
8. Οι βάσεις και οι προοπτικές της επιστημονικής έρευνας
Number of pages 170
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions