Adobe PDF (3.43 MB)
Title Details:
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού
Authors: Papanikolaou, Georgios
Reviewer: Patrinos, Georgios
Subject: MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > LIFE SCIENCES > MOLECULAR BIOSCIENCES > GENETICS
Keywords:
Human Genetics
Description:
Abstract:
Το κεφάλαιο αυτό ανασκοπεί σε θεωρητικό επίπεδο την αντίληψη του πικρού τις σχέσεις γονοτύπου - φαινοτύπου και την πληθυσμιακή γενετική της ποικιλότητας στην αντίληψη του πικρού. Αποσκοπεί στην σύνδεση σε ένα ενιαίο θεωρητικό πλαίσιο των ερημάτων των φοιτητών στις ασκήσεις που προηγήθηκαν.
Η αντίληψη του πικρού. Οι γευστικοί υποδοχείς του πικρού. TAS2R38 και αντίληψη του πικρού, συσχετισμοί γονοτύπου φαινοτύπου.
Συζήτηση - ανάλυση των ευρημάτων του φαινοτυπικού και γονοτυπικού ελέγχου της αντίληψης του πικρού στη ουσία PTC , συζήτηση και σχολιασμός των ευρημάτων της τάξης.
Table of Contents:
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού
13.1 Η αίσθηση της γεύσης
13.1.1 Οι λειτουργίες της γεύσης
13.1.2 Το αισθητήριο όργανο της γεύσης
13.1.3 Οι γευστικοί υποδοχείς
13.2 Η πικρή αίσθηση του φαινυλθειοκαρβαμιδίου (PTC)
13.2.1 Ιστορική αναδρομή
13.2.2 Ο φαινότυπος της πικρής γεύσης του PTC
13.2.3 Συσχετίσεις με παθολογικές καταστάσεις
13.2.4 Συσχετίσεις με τις διατροφικές προτιμήσεις
13.3 Ερωτήσεις - εργασίες
13.4 Βιβλιογραφία
Linguistic Editors: Pantos, Panagiotis
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/653
Bibliographic Reference: Papanikolaou, G. (2015). Η αντίληψη της γεύσης του πικρού [Chapter]. In Papanikolaou, G., Palaiologou, D., Katsareli, E., Katsila, T., Tsarouha, H., Tzetis, M., Lilakos, K., & Doukissas, L. 2015. Laboratory Exercises in Human Genetics [Laboratory Guide]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/653
Language: Greek
Is Part of: Laboratory Exercises in Human Genetics
Number of pages 9
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions