Κεφάλαιο 1: Οι ΤΠΕ ως μια ιστορική τεχνολογική αλλαγή - Σημασία για την Παραγωγικότητα και Οικονομική ΑνάπτυξηAdobe PDF (1.25 MB)
Title Details:
Οι ΤΠΕ ως μια ιστορική τεχνολογική αλλαγή - Σημασία για την Παραγωγικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη
Authors: Kalogirou, Giannis
Panagiotopoulos, Panagiotis
Reviewer: Kavasalis, Petros
Subject: MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE > COMPUTER SCIENCE
Keywords:
Information Society
General Purpose Technologies
Knowledge Economy
Technological Revolutions
Technoeconomic Paradigms
Description:
Abstract:
Το κεφάλαιο αυτό έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική βαρύτητα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια συνοπτική περιγραφή των βασικών κυμάτων τεχνολογικής αλλαγής από τη Βρετανική Βιομηχανική Επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους οι ΤΠΕ αποτελούν Τεχνολογία Γενικού Σκοπού και συνεπάγονται την ανάδυση του πιο πρόσφατου μεγάλου τεχνοοικονομικού παραδείγματος και την πυροδότηση ενός εν εξελίξει κοινωνικοοικονομικού μετασχηματισμού, φαινόμενα που συμπυκνώνονται στον όρο: «Κοινωνία και Οικονομία της Πληροφορίας/Γνώσης». Επίσης, θα αναλυθεί η σχέση μεταξύ επενδύσεων στις ΤΠΕ και ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας και οικονομικής μεγέθυνσης σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε ποιο βαθμό η αύξηση της παραγωγικότητας και η οικονομική μεγέθυνση έχουν οδηγήσει σε ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας.
Technical Editors: Panagiotopoulos, Panagiotis
Siokas, Georgios
Type: Chapter
Creation Date: 13-05-2016
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6208
Bibliographic Reference: Kalogirou, G., & Panagiotopoulos, P. (2016). Οι ΤΠΕ ως μια ιστορική τεχνολογική αλλαγή - Σημασία για την Παραγωγικότητα και Οικονομική Ανάπτυξη [Chapter]. In Kalogirou, G., Panagiotopoulos, P., Tsakanikas, A., Siokas, E., Karounos, T., Magklaris, V., Troulos, K., Kalogeras, D., Tsiavos, P., Kanellos, N., & Merekoulias, V. 2016. INFORMATION SOCIETY AND KNOWLEDGE-BASED ECONOMY [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6208
Language: Greek
Is Part of: INFORMATION SOCIETY AND KNOWLEDGE-BASED ECONOMY
Number of pages 35